Witam stworzyłem taki artykuł o diecie co i jak.Informacje są z różnych zródeł jeśli coś jest zle napisane prosiłbym żeby to napisał to poprawie. Może komuś się przyda ten artykuł. Jeśli się nie bedzie podobał albo jest zły to prosze moderatora o skasowanie tego tematu z góry dziękuje. Dieta na mase Chciałbyś zdobyć dodatkowe kilogramy miesni(jak [...]
[...] należą jajka, soja, mięso, ryby, fasola i soczewica. Źródła białka pochodzenia zwierzęcego zazwyczaj zawierają duże ilości niepożądanych tłuszczów nasyconych, natomiast źródła pochodzenia roślinnego posiadają dodatkowo korzystne dla nas węglowodany złożone i są związkami o mniejszym działaniu kwasotwórczym niż mięso. Najlepiej ograniczyć [...]
[...] je teraz w jednym miejscu i osoby wchodzące po raz pierwszy patrzyły najpierw tutaj a dopiero później dzieliły się swoimi wątpliwościami. 1. Ile jeść na masę ? 2. Jakie źródła węglowodanów i białek na masę ? 3. Jakie źródła węglowodanów i białek na masę ? 4. Jem 3 posiłki dziennie, czy to wystarczy ? 5. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu [...]
[...] wytwarzania nadmiaru kortyzolu. Te sylwetki z kolei teoretycznie lepiej się czuja na dietach z większą ilością białka w porównaniu z węglowodanami. Diety Wiadomo, ze źródła Białka i Tłuszczu sa niezbędnymi składnikami diety potrzebnymi do życia. Dodanie do tego naturalnych źródeł węglowodanów znacznie ta jakość poprawia. Teorii o tym jak [...]
[...] niestrawności, jak uczucie ciężkości w żołądku, wzdęcie. Chcą zakupić dobrej jakości gainer zwróć uwagę nie tylko na procentową zawartość białka ale i na to, z jakiego źródła pochodzi. Wybierając MASS XXL masz pewność, że komponent białkowy tworzy wysoce przyswajalny koncentrat białek serwatki. We wstępie pisałem, że gainer to odżywka [...]
[...] niestrawności, jak uczucie ciężkości w żołądku, wzdęcie. Chcą zakupić dobrej jakości gainer zwróć uwagę nie tylko na procentową zawartość białka ale i na to, z jakiego źródła pochodzi. Wybierając MASS XXL masz pewność, że komponent białkowy tworzy wysoce przyswajalny koncentrat białek serwatki. Gainery i otłuszczenie ciała We wstępie [...]
Charakterystyka makroskładników W prawidłowo ułożonej diecie powinny znajdować się odpowiednio dobrane do naszych potrzeb ilości białka, węglowodanów i tłuszczy. Właściwe żywienie może powstrzymywać rozwój choroby/schorzenia a nawet doprowadzić do całkowitego wyzdrowienia osób chorych. Węglowodany: Są to związki organiczne składające się z węgla, [...]
[...] i inne mieszanki, które nie maja prostego jednolitego składu! Podsumowujac jedz tylko takie produkty, których składniki są ogolno dostępne i pochodzą z naturalnego źródła. Kolejny element wspólny to jedzenie tylko tego co przynosi Ci korzyść!!! Co ma na celu zjedzenie kilograma cukru dziennie? Mozesz te kalorie lepiej wykorzystać!!! [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam, Może się komuś przyda http://www.mocni.net/zdjecia/rozne/bialko1.jpg 1. Charakterystyka Białko stanowi 90% bezwodnej masy ciała dorosłego człowieka. Warto także pamiętać, iż organizm zdrowego człowieka traci ok. 30g białka dziennie. U sportowców wymiana azotu jest znacznie podwyższona. Traci on średnio trzykrotnie więcej białka niż [...]
[...] mleczno-jajeczno-roślinną, zawierającą 12-15% kalorii z białka, z czego 40% pochodziło z jaj i produktów mlecznych, a resztę stanowiły białka roślinne. Mimo że różne były źródła spożywanego białka, to całkowita ilość białka spożywanego przez obie grupy była porównywalna i nie różniła się w sposób statystycznie istotny. Osoby badane, w ciągu 12 [...]
[...] mleczno-jajeczno-roślinną, zawierającą 12-15% kalorii z białka, z czego 40% pochodziło z jaj i produktów mlecznych, a resztę stanowiły białka roślinne. Mimo że różne były źródła spożywanego białka, to całkowita ilość białka spożywanego przez obie grupy była porównywalna i nie różniła się w sposób statystycznie istotny. Osoby badane, w ciągu 12 [...]
[...] ze spożyciem białek mleka, to ta formuła na bazie białka grochu może być dobrym uzupełnieniem Twojej codziennej diety. Wręcz zalecane jest, aby na bieżąco zmieniać stosowane źródła białka (np. w jednym tygodniu białko serwatki, w następnym białko z grochu itp.). Dzięki delikatnemu słodkiemu smakowi oraz kremowej konsystencji możemy przygotować z [...]
[...] właściwym momencie. Węglowodany złożone są idealne dla Ciebie, ponieważ energia uwalniana jest z nich stopniowo; Twoja wewnętrzna elektrownia będzie czerpała paliwo z tego źródła małymi porcjami. Wygląda to trochę tak, jakbyś jechał na czwartym biegu, wrzucając do swojego układu krwionośnego po kropelce cukru. Przed długim biegiem czy wyścigiem [...]
[...] z cyklu na cykl dodawałem kalorii i po paru takich cyklach w dzienniku posiłków zauważyłem że stosunek białka zwierzęcego do roślinnego wynosi 60%(111g zwierzęce) do 40%(74g roślinne) to zbyt dużo. Pytanie co zrobić, źródła węgli mają też sporo białka np. porcja 125g kaszy czy makaronu razowego to ok. 17g białka roślinnego jak to zmniejszyć?
Tytuł tematu głównie dla zwiększenia zainteresowania: Ostatnio zacząłem interesować się bardziej sposobem odżywiania(nie tak jak wcześniej miecho, twarog 2g bialka i tyle)i natknąłem się na takie arty http://www.sfd.pl/bia%C5%82ka_sojowe_ca%C5%82a_prawda!!_pom%C3%B3%C5%BCcie_mi_obali%C4%87_mity!!!-t249669.html [...]
czy jak w diecie brakuje mi bialka ze zrodla zwierzecego a mam wiekszosc posilkow z bialkiem roslinnym czy jak dorzuce jakies bcaa do tego, to bedzie uzupelnialo braki bialka roslinnego w aminokwasy? czy to zupelnie co innego?
[...] z której korzystamy jest fluoryzowana, należy takie pasty stosować z umiarem. Objawy zatrucia mogą wystąpić przy spożyciu od 20 do 80 mg dziennie. Źródła Najważniejszymi źródłami fluoru są herbata, ryby morskie i rośliny kapustne, fluorowana woda pitna. Fosfor Fosfor znajduje się we wszystkich żywych komórkach i pokarmach a około 80% fosforu [...]
Witamina A (Inne nazwy: retinol, beta-karoten, prowitamina A, akseroftol): Witamina A, rozpuszczalna w tłuszczach została odkryta i rozszyfrowano jej strukturę chemiczna w roku 1931, a od 1947 witaminę A wytwarza się syntetycznie. Witamina A i jej różne chemiczne formy (aldehydowe, estrowe, kwasowe) występuje tylko w produktach zwierzęcych [...]
[...] jak i biały - ryż - jednak te produkty możemy czasem spożywać w posiłkach po treningu, by uniknąć monotonii diety. Białka w naszej diecie: Podstawowymi źródłami białek w naszej diecie będzie mięso drobiowe, oraz chude mięso czerwone wołowe i wieprzowe, jaja, ryby, oraz w niewielkich ilościach biały ser , jogurty naturalne i [...]
[...] z której korzystamy jest fluoryzowana, należy takie pasty stosować z umiarem. Objawy zatrucia mogą wystąpić przy spożyciu od 20 do 80 mg dziennie. Źródła Najważniejszymi źródłami fluoru są herbata, ryby morskie i rośliny kapustne, fluorowana woda pitna. Fosfor Fosfor znajduje się we wszystkich żywych komórkach i pokarmach a około 80% fosforu [...]